Отново заедно в нашата образователна занималня


В образователните занимания на почасовата ни дейност с деца над 3г.възраст ние включваме различни методики и похвати. Като непрекъснато се повишава квалификацията  на педагозите и психолозите в центъра,  ние си създаваме собствен стил на работа. Въз основа на дългогодишния ни опит създаваме успешно реализиране на децата в училище и обществото. Не се доверяваме изцяло и единствено само на една методика, а избираме есенцията от това, което е ефективно. През дългата ваканция ние обогатихме с нови, допълнителни похвати, пособия и програми за работа, детската занималня.Включихме:

 

*Менталната аритметика помага на децата да развиват и двете полукълба на мозъка.

Благодарение на такива занятия ученикът ще успее да развие логическото си мислене и ще се научи на ментално пресмятане. Допълнително у детето ще се появи интерес към нови знания и умения. На занятията по ментална аритметика винаги може да стане интересно и весело: математическите примери могат да се редуват с танци, песни и стихчета. Така се постига развитие на концентрацията, вниманието, комуникацията, въображението и интуицията.

 

*Пясъчната игра е и много приятно сензорно занимание. Тя представлява комбинация от игрова и арт терапия. Тя улеснява естественото изразяване на чувствата и би могла да бъде част от индивидуална, групова или семейна терапия. Проучване върху 4- и 5-годишни деца с поведенчески проблеми показва, че този тип терапия намалява агресията в тях само след 30 минути игра с пясъка 2 пъти седмично или общо по време на 16 сесии. Подходяща е и при синдром на Аспергер. Пясъчната игра помага на децата да се почувстват по-добре и да подобрят комуникативните си умения с останалите.

 

*Мултисензорно учене-чрез бои, пластелин, кварцов пясък, плат, музикални предмети, въженца, пръчици, букви и др. Подпомага се слуховото и визуално възприемане, визуална памет, умение за слушане и разбиране.

 

Работим индивидуално и групово до 3-4 деца. Помагаме на ученици при затруднения с учебния материал. Нашите специалисти са на ваше разположение –педагози, логопед, психолог. Работим според вашата необходимост и време с предварителна заявка, дори в събота и неделя. Подготвяме и летен пакет за занимания на деца.

Очакваваме Ви, заповядайте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *