Транскраниалната магнитна стимулация (ТМС)


Транскраниалната магнитна стимулация (ТМС) е нов неинвазивен метод за лечение, при който повторяеми магнитни импулси биват насочени към специфични области на мозъка. Идеята на метода е да бъде използвано насочено магнитно поле в активацията или дезактивацията на конкретни области от мозъка. Тези магнитни импулси преминават безболезнено през човешкия череп и достигат до мозъчните клетки като ги стимулират и подобряват комуникацията между различните части на мозъка. Когато тези импулси се повтарят през равни интервали от време – това е познато като репетативна Транскраниална магнитна стимулация (рТМС). Импулсите се произвеждат чрез поставянето на магнитна глава в зоната над скалпа – те са същите като импулсите произведени при Ядрено Магнитния Резонанс.

Провеждането на магнитни импулси в мозъка вероятно звучи доста плашещо за много от нас, а вероятно пораждат и асоциации от филми със стряскащи сцени на шокова терапия, които изглеждат по-скоро като мъчение отколкото като истинско лечение. ( визираната сцена е от филма “Полет над Кукувиче Гнездо” (1975) с Джак Никълсън). НО ние сме посветили времето за тази статия, за да ви убедим, че ТМС далеч няма нищо общо с подобен тип представи – тя е безопасен, безболезнен и преди всичко неинвазивен метод – т.е няма упойки, проникване в тялото или време за възстановяване. В интерес на истината в голям процент от случаите страничните ефекти са значително по-малко от тези при употреба на антидепресанти.

Транскраниалната магнитна стимулация е добра алтернатива за пациенти, при които са противопоказни или неподходящи лечения с медикаменти, поради страничните им ефекти, алергии, непоносимост или поради фармакофобия.

Kак физиотерапевтичният апарат ще ви помогне да се избавите от натрапчивите мисли в главата си
Изобретението за въвеждане в тъй нареченият електросън може да ни помогне да се преборим със стреса, тревожността и напрежението, проблемите със съня, загубата на концентрация, зависимост от алкохол, наркотици, и много други.

Чрез работата с устройството е регистриран положителен ефект при редица хронични заболявания като мигрени, фибромиалгия, депресии. Апаратът ни помага да изпаднем в дълбока релаксация, благодарение на специално разработената си технология. Терапията електросън въвежда мозъка в покой, използвайки приятна аудио-визуална и слаба електро-стимулация.

David Delight Pro

Апаратът ни помага да изпаднем в дълбока релаксация благодарение на специално разработената си технология. “David”

Създателите на апарата за аудиовизуално увличане са почерпили вдъхновение от природата и естествения синхрон на всичко в нея. Простичко казано, изобретението въздейства върху мозъчните вълни така, както пейсмейкърът се отразява върху нашия сърдечен ритъм – и двете устройства задават правилното темпо на съответния орган. Този пример обаче не е особено точен, тъй като пейсмейкърите са много инвазивен метод за лечение, за разлика от електросъня, чието въздействие е по-скоро да приканва мозъка да се адаптира, отколкото да го принуждава.

Липсата на риск и нежелани странични ефекти позволява на да се използва срещу редица заболявания и смущаващи ежедневието ни състояния:
тревожно-депресивни разстройства; безсъние и нарушения на съня, натрапчиви мисли; хронична болка; редуциране на стреса; мигрена; фибромиалгия; последствия от мозъчни травми; преодоляване на зависимости; начални форми на деменция при възрастните хора; бърнаут; фобии; паники и пр. Повлиява добре и деца със специални нужди и/или аутизъм, както и страдащи от дефицит на вниманието. При това за успеха на терапията на практика не е от значение дали симптоматиката на малчуганите включват хиперактивност или не.Подобрява се имунитета при хората.

След подлагане на програма за релаксация с апарата за аудиовизуално увличане
за по-малко от 6 до 8 минути можем осезателно да почувстваме как тялото ни се отпуска, а блуждаещите постоянно в главата ни мисли сякаш утихват и остават на заден план. Едно от най-грешните неща при медитацията е, когато подхождаме към нея с убеждението, че успехът на сеанса зависи от това дали ще успеем да спрем да мислим. Никога няма да успеем да спрем да мислим, но можем да се отпуснем в блаженство и електросънят ни помага да постигнем именно това – бързо, лесно и безопасно.

В център „Лястовица“ от появата на метода до сега са проведени над 30 курса на хора от личния ни кръг.. Апаратът има специално разработени програми, насочени към специфичните проблеми на пациентите. Процедурите се прилагат от опитни и специално обучени специалисти.

Не отлагайте!!! Запишете час -0887 909 667
Преди да се пристъпи към започването на терапевтичен курс, винаги се провежда предварителен преглед от холистичния терапевт. В зависимост от състоянието на пациента се определя и колко ще продължи лечението. Обикновено са необходими между 10 и 15 сесии, за да се проследят резултати от проведеното лечение. Продължителността на една сесия варира между 20 мин и 1 час като сесиите е препоръчително да се провеждат 5 дни в седмицата. Обикновено курсът трае от 3 до 6 седмици – разбира се този период може да бъде както по-кратък, така и по-дълъг, зависи от това как се повлиява пациента.

В някои случаи 1 сесия може да бъде достатъчна, за да се забележи ефект. Но облекчение обикновено започва да се наблюдава след 1-та седмица на лечението.

По време на самата терапия пациентът не изпитва болка или друго неприятно усещане. Докато трае процедурата сте разположени в удобно и меко кресло, в което можете да се отпуснете и съвсем спокойно да потънете в собствените си мисли и да забравите дори, че въобще сте в център ‘Лястовица”.

Цена на консултация -30 лв. Цена на 1 сесия -20 лв.